Vinterstaden Ulricehamn

Vinterorten Ulricehamn

Det känns fantastiskt skönt att vi nu har kunnat köra igång både på Lassalyckan och på Ski Center. Två anläggningar som är helt avgörande för att vi ska få fler gäster till Ulricehamn under vinterhalvåret. Vi ser redan nu en ökning av antal gästnätter och många väljer att boka något av de paket som anläggningarna erbjuder. Det är fortfarande ett tufft läge för många entreprenörer och det finns utmaningar i de restriktioner som FHM lagt fram men vi hoppas att en bra vintersäsong kan bidra till ökade intäkter och ett mer välmående näringsliv.

Marknadsföringsinsatser

Under slutet av förra året gjorde vi en marknadsföringssatsning kring den nya konstellationen av företag som har etablerat sig på Lassalyckan. Tillsammans med Pricca Studios filmade vi på Nuab alla aktörer och har i dagarna släppt den första filmen som under våren kommer att följas av många fler.

Här visar vi på bredden och variationen i utbudet. Vi har en anläggning som erbjuder inte bara fantastiska naturupplevelser, spår och leder i toppklass utan också aktörer som arbetar med idrott & hälsa, service och god kompetens när det gäller utrustning, kringaktiviteter som padel och gym och allt detta inom gångavstånd från varandra. Att vi sedan också kan erbjuda bra inomhushallar, konstgräsplaner bland mycket annat gör oss intressanta inte bara för privatpersoner utan också för aktörer som vill arrangera läger och cuper. Klicka här för att se filmen!

Världscupen i längdskidor 6-7 februari

Den 6-7 februari gästas vi åter av världseliten på skidor. Att det blir ett annorlunda evenemang råder det inga tvivel om och att utmaningarna i att marknadsföra orten utan publik på plats på arenan finns också. Vi jobbar i samband med att världscupen arrangeras med att marknadsföra hela Boråsregionen. Vi nyttjar den kvalitetsstämpel arrangemanget ger till att lyfta Ulricehamn och övriga Sjuhärad. Vi har blivit beviljade medel av Sjuhärads Kommunalförbund både för att kunna kompetensutveckla våra företag, marknadsföra utbudet, öka kännedomen av området och mäta resultatet av våra insatser. Vi satsar också medel ur egen budget och stärker upp de insatser vi gör för att få så bra utdelning som möjligt.

Ingen publik på arenan.
Näringsliv Ulricehamn arrangerar tillsammans med Ski Event en arenaproduktion, Studio Lassalyckan som vi sänder på webben under lördag förmiddag innan finalerna i SVT tar vid. Här bjuds publiken hemma i TV-soffan på intervjuer, prologer, tillbakablickar, bra musik och mycket annat. Helt kostnadsfritt! I arenaproduktionen finns också en invigningsdel som vi på Näringsliv Ulricehamn arrangerar. Vi hälsar er alla därmed hjärtligt välkomna till vår webbsändning den 6 februari 09.00, och 2023 så syns vi åter på arenan. Läs mer om produktionen här!

För mer information kontakta:

Helena Haglund - personal

Helena Haglund
Turistchef

Telefon: 0321- 59 59 64
helena.haglund@nuab.eu

Arbetar med den strategiska utvecklingen för turismen i kommunen.