Ulricehamn – Home of Änglagård

änglagårdsrekvisita med ulricafondens logga

Colin Nutley är för invånarna i Ulricehamn en välkänd person och hans kärlek till bygden är stark. Colin har återvänt till Ulricehamn för att spela in filmer och serier inte mindre än sex gånger och har tillsammans med sitt team spenderat långa perioder här nere med intensivt arbete. Colin och Helena kallar Ulricehamn för sin filmstad och lyfter alltid hur vänligt mottagna de blir och den glädje de möter från Ulricehamnarna. Till hösten kommer Colins hyllade och älskade film Änglagård att sättas upp som musikal på Oscarsteatern i Stockholm, men inte i Colins regi. Däremot är Colin mån om att vi återigen tar tillfället i akt och visar på ursprunget till Änglagård. Var han hämtade sin inspiration och vart filmerna spelades in. Samarbetet mellan oss på Näringsliv Ulricehamn och Colin Nutley har under åren vuxit sig starkt och att vi får möjligheten att fortsätta använda varumärket Änglagård är fantastiskt roligt och av stor betydelse för Ulricehamn.

 

En förälskelse tog Colin Nutley till den lilla byn Liared i Ulricehamn. Även om kärleken så småningom tog slut, bestod romansen till Liared och Ulricehamn som har resulterat i bland annat den svenska klassikern Änglagård. ”Mina allra bästa sommarminnen är de som jag bär med mig från Liared… min kärleksaffär med Liared kommer aldrig att ta slut.” – Colin Nutley.

 

Vi på Näringsliv Ulricehamn har med anledning av att filmen blir musikal påbörjat arbetet med att arrangera en Änglagårdsutställning där vi kommer att visa foton, rekvisita, filmklipp, fordon och annat spännande material från inspelningarna som pågick från tidigt 90-tal till runt 2009. Den sista filmen Änglagård – Tredje gången gillt hade världspremiär i Ulricehamn 2010. Vid 25-års jubileet arrangerade vi en mindre utställning men nu skalar vi upp och gör den i ett större format. Vi har med stöttning från Ulricehamns Sparbank och Ulricafonden kunnat förverkliga den här idén och utställningen kommer byggas upp i bottenplan på Sparbankshuset. Utställningen öppnar den 3 augusti och håller sedan öppet fram till och med oktober.