Pressmeddelande

Ulricehamn symbol
Stor konferens till Ulricehamn

500 konferensdeltagare till Ulricehamn!

I Ur och Skurs organisation har valt att förlägga sin årliga konferens Höstglöd här hos oss i Ulricehamn, 29 sep – 1 okt 2023. Man räknar med att det blir ca 500 personer som deltar från hela landet. Det här innebär ett ökat antal gästnätter och att vi också skapar en ökad kännedom om Ulricehamn och det utbud vi erbjuder.

2023-01-18

Gynnar näringslivet

För att arrangera en konferens i den här storleken så krävs det ett flertal aktörer som kan bistå med allt från rätt lokaler, bra boende, mat och dryck, till föreläsare och underhållning med allt vad det innebär i form av scener, ljud och ljus. Vi på Näringsliv Ulricehamn har varit arrangören behjälplig med att samla in information och hitta rätt aktörer som kan lösa de behov som finns. Att vi tar hem möten och evenemang till Ulricehamn skapar fler affärer för våra företag.

Varför Ulricehamn?

– Ulricehamn erbjuder oss alla de förutsättningar vi önskar både miljömässigt och organisatoriskt. Här ges alla Sveriges I Ur och Skur förskolor och skolor möjligheten att välja boendeform, allt från att tälta till hotell. Vi ser stora fördelar med att förlägga konferensen på en liten ort som har närhet till natur och där allting finns inom promenadavstånd. Under konferensen kommer vi att erbjuda workshops med fokus på utomhuspedagogik och friluftsliv. Närheten till skogen, vatten, ishallen och förskolan I Ur och Skur Myrstacken, som vi i dag är huvudman var viktiga aspekter vid val av plats. Vi har fått trevligt bemötande snabb återkoppling av Helena Haglund på Näringsliv Ulricehamn vilket är värdefullt, säger Kerstin Andersson VD Friluftsfrämjandet I Ur och Skur Utveckling .

Vi ser fram emot att få välkomna I Ur och Skur till Ulricehamn.

Läs mer om I Ur och Skur här!

För mer information kontakta:

Helena Haglund - personal

Helena Haglund

Turistchef

Telefon: 0321- 59 59 64
helena.haglund@nuab.eu

Arbetar med den strategiska utvecklingen för turismen i kommunen.