• Musikevenemang i Ulricehamn

Ulricehamn symbol
NUAB stöttar eventarrangörer som förlägger evenemang i Ulricehamn

För att det ska vara attraktivt att arrangera evenemang här i Ulricehamn så stöttar vi på Näringsliv Ulricehamn de företag och föreningar som vill arrangera

Hur stöttar vi arrangörer?

På Näringsliv Ulricehamn stöttar vi bland annat arrangörer med kompetens kring vad det finns för lämpliga arenor och vem man ska kontakta i vår kommunala organisation kring tillstånd och annat. Ofta arbetar vi också för att vara länken mellan olika arrangörer för att öka samverkan så att man ser möjligheten att kunna arrangera fler saker vid samma tillfälle eller i anslutning för att attrahera en bredare publik.

Därtill stöttar vi i form av marknadsföring i våra kanaler och genom marknadsföringsstöd. Vi visar också på vilka möjligheter det finns att söka stöd från regionala organisationer och vi upprättar avtal som reglerar vad vi kan vara behjälpliga med. Självklart gör vi detta i nära samarbete med kommunal förvaltning och de kommunala bolagen.

Vill du veta mer o hur vi kan stötta evenemang? Hör av dig!

Evenemangsutveckling i Ulricehamn

I januari 2023 bjöd vi på Näringsliv Ulricehamn tillsammans med SISU och Fritidsförvaltningen in representanter från några av våra föreningar och företag för att prata evenemangsutveckling. Vi på NUAB är delaktiga i ett projekt som SISU driver som syftar till att utveckla och sprida metoder och strategier för idrottsturism kopplat till evenemang.

Några frågeställningar vi arbetar med:

  • Hur jobbar man tex med ett evenemang och utbudet runt omkring och hur attraherar man fler målgrupper?
  • Hur kan man samverka med andra föreningar och företag och dra nytta utav varandras kunskap och kompetens?
  • Hur får man fler att vara aktiva i en förening genom att utföra andra uppgifter som kanske är kopplat mer till den kunskap man har i sitt arbete till vardags än själva idrotten i sig?
  • Hur kan man tillsammans bygga upp volontärs- och funktionärsbank där personerna i fråga kan jobba i  många olika evenemang?
    Laget är starkare än jaget.

Evenemangshelg på Lassalyckan

Under 13-14 maj kommer det hända mycket på Lassalyckan. Cykelklubben arrangerar Västgötacupen MTB, föreningen Västgötaloppet håller Västgötaloppet MTB, 157 XCC skapar ett rullskidslopp och vi på NUAB tillsammans med Fritidsförvaltningen och berörda aktörer välkomna allmänheten till Öppet Hus på Lassalyckan. Evenemang av det här slaget är beroende av bland annat bra boendemöjligheter så Hotell Lassalyckan är också ett av de företag som är delaktiga.

Vi på NUAB och SISU tyckte att detta var ett ypperligt tillfälle att sätta oss ner med de här aktörerna och titta på den här helgen och de utmaningar som finns kring att arrangera och vilka möjligheter det finns om vi samverkar. Vilka verktyg och kompetensutvecklande insatser har SISU och vad kan vi från kommunens håll bidra med. Vi kommer att samlas igen under februari för en heldagsworkshop där vi tittar på insatser på kort och på lång sikt.

Det arbetet vi gör ska vi kunna applicera på andra arrangörer och andra evenemang framöver.

Mer info om projektet hittar du här:  SISU Idrott & Turism

Uport, Diggiloo, bouletävling och konferens!

Under 2023 är vi mycket glada för att både Diggiloo och Uport gör comeback i Ulricehamn. Vi har även fått hit en riktigt stor konferens i form av I Ur och Skur som förlägger sitt årliga möte Höstglöd här hos oss. Det innebär runt 500 deltagare som kommer och bor och konfererar i vår stad.

Mer om Höstglöd här!

Därtill kommer 800 boulespelare till Ulricehamn i augusti då sammandraget i elitserien arrangeras på Lassalyckan.

Mer om Bouletävlingen här! 

På NUAB jobbar vi aktivt för att få fler arrangörer att förlägga sina evenemang i Ulricehamn!

För mer information kontakta:

Helena Haglund - personal

Helena Haglund

Turistchef

Telefon: 0321- 59 59 64
helena.haglund@nuab.eu

Arbetar med den strategiska utvecklingen för turismen i kommunen.