Pressmeddelande

Ulricehamn symbol
Stor bouletävling till Ulricehamn

800 boulespelare till Ulricehamn!

Baskrar, baguetter och bouleklot. Det är ett inslag vi kommer att kunna förknippa Ulricehamn med 2023. 800 elitspelare intar då staden under en helg i augusti för att utse en vinnare i elitseriespelet.

2022-12-14

I början av oktober deltog vi på Näringsliv Ulricehamn tillsammans med Fritidsförvaltningen på den årliga konferensen Idrott & Destination som arrangeras av Riksidrottsförbundet. Här får vi destinationer en möjlighet att träffa specialidrottsförbunden för att stämma av vilka tävlingar och mästerskap som ska arrangeras och hitta lämpliga platser för desamma.

Ett av de förbund som vi hade bokat in en träff med var Svenska Bouleförbundet. Vi presenterade vår anläggning på Lassalyckan och de fantastiska förutsättningar som finns här och i Ulricehamn samt vilka resurser vi har för att arrangera. Förbundet presenterade de arrangemangen de sökte arrangörer till och vad som skulle kunna lämpa sig att arrangera här, bland annat seriesammandraget för elitseriespelarna. Efter ett par veckor hörde förbundet av sig och ville fortsätta dialogen kring att kunna arrangera sammandraget här i Ulricehamn.

Det blev ett väldigt lyckat möte. Bouleförbundet bestämde sig efter sitt besök på Lassalyckan att arrangera elitseriesammandraget här den 11–13 augusti 2023. UIF-Boule kände förbundet till sen tidigare och såg att de med förbundets hjälp skulle ha kapacitet att kunna arrangera tävlingen. Så i början av augusti kommer 800 tävlande att under några intensiva dagar göra upp om seriesegern här i Ulricehamn.

Det är fantastiskt roligt det här och att det arbete vi gör genererar den här typen av evenemang. Det innebär så klart ett ökat antal gästnätter. Att vi ökar kännedomen om Ulricehamn och det utbud vi erbjuder och att boule klubben som för övrigt är en rutinerad arrangör kan öka sina intäkter. /Helena Haglund. Turistchef Näringsliv Ulricehamn.

Att vi förfogar över och hela tiden arbetar för att utveckla en anläggning som Lassalyckan gör oss konkurrenskraftiga och väldigt intressanta som evenemangsarena. Bredden i utbudet, aktiva och driftiga föreningar i samverkan med kommunen bäddar för att vi fortsatt ska kunna ta hem intressanta evenemang till Ulricehamn. /Hans Andersson. Enhetschef Fritidsenheten Ulricehamns kommun.

Att få chansen att arrangera vårt seriespel i Ulricehamn ska bli fantastiskt. En stor möjlighet att visa upp vår sport, i en mycket aktiv stad. Arbetet med Näringsliv Ulricehamn och Ulricehamns kommun har varit givande, och deras vilja att ha oss till staden har varit stor. Ett bra samarbete som vi ser fram emot att utveckla. /Mattias Thorell. Evenemangsutvecklare Svenska Bouleförbundet.

Mer information om Lassalyckan här!

För mer information kontakta:

Helena Haglund - personal

Helena Haglund

Turistchef

Telefon: 0321- 59 59 64
helena.haglund@nuab.eu

Arbetar med den strategiska utvecklingen för turismen i kommunen.