• Turism - familj som cyklar

Nu fortsätter vi vårt arbete med att bearbeta den danska marknaden

Under några varma och sköna dagar i juli fick vi besök av en dansk journalist som tillsammans med sin familj tillbringade några dagar i Ulricehamn.

2021-08-20

Familjen ville främst testa våra cykelspår på Lassalyckan men upptäckte snart att det fanns mer på området än så. Pumptrack, Wakeboard, hinderbana och en 18-håls golfbana, bland mycket annat, och detta i direkt anslutning till Hotell Lassalyckan där familjen bodde under sin vistelse här. Familjen tyckte området var fantastiskt.
En av kvällarna tillbringade sällskapet på Restaurang Bryggan och avnjöt god mat med en härlig utsikt över sjön Åsunden och där Ulricehamn visade sig från sin absolut soligaste sida. Familjen gjorde också en vandring tillsammans med Lena på Outdoorsupport. Lena tog familjen med sig ut i skogen och här lagade de mat över öppen eld.

En nöjd och glad familj drog sen vidare till Skövde och Billingen för att ta del av deras utbud.

Att kombinera flera närliggande destinationer med ett liknande utbud har vi märkt funkar bra när vi sträcker oss lite längre bort och marknadsför Ulricehamn, så har vi arbetat under många år när det gäller vintern. Man vill uppleva mer, ha ett bredare utbud att tillgå när man reser lite längre och här kan vi tillsammans med bland annat Billingen visa på ett bredare utbud av cykling- och vandringsupplevelser.

Att bjuda in till journalistbesök där personen i fråga får uppleva det han eller hon ska skriva om är ett jättebra sätt att lyfta vårt område och locka fler att besöka vår region. Turistrådet Västsverige stöttar oss i det här arbetet och har ett bra kontaktnät som vi kan nyttja.

För mer information kontakta:

Helena Haglund - personal

Helena Haglund

Turistchef

Telefon: 0321- 59 59 64
helena.haglund@nuab.eu

Arbetar med den strategiska utvecklingen för turismen i kommunen.