I sommar samlas Sveriges cykelentusiaster i Ulricehamn

Under vecka 31, 26–31 juli går det årligen återkommande evenemanget Cykelturveckan (tidigare Cykelturistveckan) av stapeln och denna gång i Ulricehamn. Under veckan arrangeras cykelturer av olika längd och med ett varierat utbud av sevärdheter och aktiviteter och även trevliga kringaktiviteter. Förutom tillresta deltagare kommer evenemanget även att rikta sig till boende i närområdet (Hemester). Det går att anmäla sig på plats under veckan till enstaka dagsetapper.

2020-02-26

Vi är väldigt glada att kunna presentera Ulricehamn som värdkommun för Cykelturveckan 2020. Vi är övertygade om att det stora utbudet av kultur- och naturupplevelser i området, goda cykelförutsättningar och ett stort arrangemang från kommunen kommer bidra till en stor upplevelse för alla deltagare. Cykelturveckan är ett populärt arrangemang både för en internationell och nationell publik. Vår målsättning för Cykelturveckan 2020 är att även attrahera många deltagare från närområdet, säger Lars Strömgren, ordförande för Cykelfrämjandets riksorganisation och fortsätter:

– I takt med det ökade intresset för miljö och hälsa har cykelturism blivit allt populärare runt om i världen. För hundratals medlemmar i Cykelfrämjandet är Cykelturveckan sedan 1983 en höjdpunkt på året. Under Cykelturveckan i Ulricehamn kommer det erbjudas olika cykelrundor som ger kultur-, natur- och matupplevelser längs vägen.  Deltagare kan cykla hela veckan eller en enstaka rundor, säger Lars Strömgren.

Ett smakprov av Ulricehamn och Sjuhäradsbygden
Deltagarna kommer att få se och uppleva Sjuhäradsbygden och den härliga natur vi har här, de cykelleder som vi erbjuder och de fantastiska entreprenörer och besöksmål som finns i trakten. Detta bidrar förhoppningsvis till att de som besöker oss vill komma tillbaka vid andra tillfällen och tidpunkter på året och utforska vårt område vidare.

Ett ökat antal gästnätter
Det vi ser som en viktig del är också att vi ökar antalet gästnätter och annan konsumtion i form av mat & dryck och shopping, att vi tillsammans med våra entreprenörer kan arrangera trevliga kringaktiviteter. När man tittar tillbaka på tidigare event så kan vi räkna med drygt 300 besökare. Vi har ett stort upptagningsområde, vi är centralt belägna och det är lätt att ta sig hit.

Marknadsföring
Vi ser också ett stort marknadsföringsvärde i att få arrangera ett så här stort event. Det ligger helt i linje med det utbud vi har och som vi arbetar med när vi marknadsför Ulricehamn. Detta ger oss möjligheter att nå ut till fler potentiella besökare med vårt utbud.

Attrahera fler målgrupper
Årets cykelturvecka kommer att lägga större fokus på barnfamiljen än tidigare och vi kommer att anpassa turerna så att det funkar att köra även med lite mindre barn. Även inslag av stigcykling (MTB) kommer att vara en ny aktivitet under veckan detta för att bredda utbudet och attrahera fler målgrupper.

Näringsliv Ulricehamn är ansvarig för arrangemanget och kommer att stöttas av Cykelfrämjandet Riks, Cykelfrämjandets ortskrets i Sjuhärad och Turistrådet Västsverige. Vi kommer även att samverka med övriga kommuner i Boråsregionen för att lyfta hela vårt område under veckan. Detta gör vi genom vårt samverkansprojekt Cykla & Vandra i Sjuhärad.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA

Helena Haglund - personal

Helena Haglund

Turistchef

Telefon: 0321- 59 59 64
helena.haglund@nuab.eu

Arbetar med den strategiska utvecklingen för turismen i kommunen.