Nu är det återigen dags för filmpremiär i Ulricehamn. Som vi har väntat!

Onsdagen den 13 oktober kommer Colin Nutleys film Bröllop, Begravning och Dop – Filmen premiärvisas i Ulricehamn. Filmen har egentligen premiär den 18 oktober, och går sedan upp på biograferna den 22 oktober.

2021-10-08

Colin hörde av sig till oss på Näringsliv Ulricehamn och undrade om vi inte skulle göra någon form av förpremiär här i Ulricehamn och det säger vi ju inte nej till. Vi har ju vid flera tillfällen tidigare fått möjligheten att arrangera premiärvisningar tillsammans med Sweetwater Productions.

Paret Nutley Bergström har ju under åren återvänt till Ulricehamn vid ett flertal tillfällen för att spela in film och även serier. Det startade med Änglagård, och här blev det hela tre filmer, sedan följde serien Saknad, filmen Vilken jävla Cirkus, Bröllop, Begravning & Dop först som serie och nu också som film, och nu sist Dancing Queens. För oss är det oerhört glädjande och värdefullt att de ser Ulricehamn som en självklar del i deras filmskapande och vi hälsar de varmt välkomna tillbaka.

Vi startar visningen av Bröllop, Begravning och dop – Filmen, med att Colin själv berättar om serien, som sedan blev film för publiken som är på plats. Om sättet de arbetar på här i Ulricehamn och varför man väljer att återkomma. Med oss har vi också vår fantastiskt duktiga fotograf Jan Töve som har jobbat tillsammans med Colin och fotat under inspelningarna.

Hela den namnkunniga och lovordade skådespelarensemblen från Colin Nutleys tv-succéserie tar steget ut på biograferna i långfilmen BRÖLLOP, BEGRAVNING OCH DOP – FILMEN, där vi fortsätter följa familjerna Öhrn och Seger i en film om kärleken och döden och allt däremellan.

Rollista: Helena Bergström, Maria Lundqvist, Marie Göranzon, Robert Gustafsson, Johan H:son Kjellgren, Andreas T Olsson, Molly Nutley, Angelika Prick, Helena Af Sandeberg, Jan Malmsjö, Peter Harryson, Philip Zandén, Tomas von Brömssen, Klas Wiljergård, Alexander Karim, Jonathan Fredriksson

Handling
I BRÖLLOP, BEGRAVNING OCH DOP – FILMEN följer vi familjerna Öhrn och Seger och tar oss genom höst och vinter på väg mot julfirande och mot en nyårsafton som oundvikligen innebär ett slut på det gamla och en början på något nytt… En film om kärleken och döden och allt däremellan.

Biopremiär den 22 oktober över hela landet.

Filmen är en fristående fortsättning på Colin Nutleys tv-succéserie.

För mer information kontakta:

Helena Stenberg

Pressansvarig ”Bröllop, begravning och dop – Filmen”

Telefon: 070 620 35 32
helena@helenastenberg.se

På uppdrag av Nordisk Film, Helena Stenberg AB.

Helena Haglund - personal

Helena Haglund

Turistchef

Telefon: 0321- 59 59 64
helena.haglund@nuab.eu

Arbetar med den strategiska utvecklingen för turismen i kommunen.