• Älska Ulricehamn - Strandpromenaden i Ulricehamn

En fantastiskt fin sommarsäsong har skapat en positiv känsla hos våra företagare

När vi i somras mitt under brinnande högsäsongen pratade med våra entreprenörer runt om i Ulricehamn så var det positiva tongångar och en lättnad över att många valt att besöka Ulricehamn och också stanna över.

2021-08-20

Pernilla på Hotell Lassalyckan uttryckte glädje och lättnad över att bokningarna rullade in. Med en fantastiskt fin beläggningsgrad under juli månad ser Pernilla äntligen en ljusning i de annars så dystra siffrorna som anläggningen har presenterat under pandemin.

– Det är nästan fullbokat vissa dagar både här uppe hos oss på Lassalyckan och även på vårt systerhotell Bogesund säger Pernilla. Det är fantastiskt att det äntligen vänder uppåt igen, men det finns också utmaningar när det gäller personal. Under våren har vi tvingats hålla nere vår bemanning och när det nu släpper så blir det svårt att hinna med och möta det behov som skapas. Men vi gör så gott vi kan och jag tror att gästerna har en viss förståelse för detta.

Även campingarna i kommunen har haft en fantastiskt fin sommarsäsong och det håller i sig med bokningar augusti ut. Denise på Skotteksgården ser en ökning av tyskar och holländare som har bokat in sig på campingen under augusti.

– Det var inget vi hade förväntat oss säger Denise, så lite överraskande och väldigt glädjande är det att även de gästerna har valt att boka in sig hos oss.
Jimmy på Prångens Camping har haft fullbokat under vissa veckor och märker också att fler gäster väljer att stanna längre och färre som väljer att bara stanna en natt.

– Man vill stanna och ta del av utbudet och botanisera bland alla de fina besöksmålen vi har säger Jimmy, vilket är väldigt positivt.

Hemma på Källebacka har också haft en jättefin säsong.

– Vädrets makter har ju helt klart varit med oss säger Peter och det underlättar ju väldigt mycket när gästerna kan sitta även utomhus. Vi har haft många nya gäster men också väldigt många som återkommer. De gillar det de ser och kommer hit igen. På Källebacka har man också sett en ökning av tyska och holländska besökare.

Sebastian på Restaurang Bryggan är mer än nöjd med sommarsäsongen.

– Vi har haft fullbokat under större delen av sommaren och har fått tacka nej till gäster som vill boka bord. Vi hade kunnat fylla restaurangen flera gånger om men kan ju bara ha ett visst antal sittningar per kväll. Det har bokat på bra också när det gäller uthyrning av cyklar och annat. Framöver är det en hel del aktiviteter inbokade så det rullar på fortsatt bra.

Vi på Näringsliv Ulricehamn har arbetat hårt med att marknadsföra Ulricehamn och har satsat mer resurser än tidigare för att få fler att besöka oss och uppleva det utbud vi har här. Många väljer att komma hit och cykla och vandra och också bara njuta av de vackra omgivningarna. Man åker helt enkelt runt och upptäcker bygden och de fantastiska entreprenörer vi har. Med en riktigt bra vinter och nu en lika underbar sommarsäsong så hoppas vi på att våra entreprenörer har kunnat återhämta sig något och att vi går in i höstsäsongen med förnyad kraft och en positiv känsla.

För mer information kontakta:

Helena Haglund - personal

Helena Haglund

Turistchef

Telefon: 0321- 59 59 64
helena.haglund@nuab.eu

Arbetar med den strategiska utvecklingen för turismen i kommunen.