9 miljoner tack för alla presentkort

När vi summerar 2020 kan vi konstatera att det var ett extremt speciellt år. Vi har alla haft våra utmaningar och våra butiker, restauranger och caféer är inget undantag. Därför vill vi säga tack till dig som handlat ett presentkort och på så sätt hjälpt alla handlare i kommunen i denna svåra tid.

– Under 2020 sålde vi på Ulricehamn City presentkort för 9,3 miljoner kronor, det är helt fantastiskt! Ett vanligt år säljer vi presentkort för ungefär för en miljon kronor så detta är en oerhört stor ökning, säger Linda Fritzson, Handelsstrateg på Näringsliv Ulricehamn och arbetar för en levande centrumkärna.

Många lokala företag har hört av sig till Linda och köpt presentkort till sina anställda i julklapp och på så sätt har pengarna stannat i kommunen och mottagaren kan själv välja vad man vill köpa för pengarna. Faktum är att presentkorten höll på att ta slut inför jul, vi sålde över 5000 stycken bara i december, som tur var hade Linda ett litet extralager.

– Vi sitter tillsammans med Ulricehamns Turistbyrå, men eftersom turistbyrån är stängd nu på grund av läget så kunde jag ta några från dem och på så sätt rädda dem som var ute i sista momangen inför jul, men nu är de helt slut, säger Linda med ett skratt.

De blå presentkortet gäller inte bara på gågatan i Ulricehamn utan även i Gällstad och faktum är att det kan användas på över 50 olika butiker, restauranger och caféer, så det finns något för alla, och Linda har ett viktigt budskap till dem som fått ett presentkort:

–  Ett jättestort tack till samtliga företag och privatpersoner som valt att köpa cityföreningens presentkort under detta märkliga år. Kul att så många tänker och stöttar lokalt. Nu är det väldigt viktigt att presentkorten används annars gör dom ingen nytta för våra verksamheter, avslutar Linda.

TACK till dig som fortsätter handla lokalt – ståuppförulricehamn

Du hittar all information om presentkorten och vart de gäller på www.ulricehamncity.se

Presentkort i en hög på bild