• En sommardag på Storgatan i Ulricehamn.

Handel och handelsutveckling

Näringsliv Ulricehamns uppgift är att stimulera kommunens handel genom fortsatt utveckling av de redan goda möjligheterna till småstadshopping i både Ulricehamn och Gällstad, men även bland gårdsbutiker på landsbygden. Detta sker i ett nära samarbete med lokala fastighetsägare och handlare från olika delar av kommunen.

Året om finns det goda möjligheter till shopping med tradition och kvalité.

Vårt uppdrag inom handel

 • Evenemang

  Tillsammans med Cityföreningen anordnar vi evenemang i centrum under året som till exempel vår- och höstmarknader, tjejkvällar, smaka på Ulricehamn och diverse aktiviteter.

 • Fastighetsägargrupp

  Vi jobbar med att skapa ett nätverk mellan fastighetsägare, cityföreningen och kommunen för att aktivt arbeta med fastighetsfrågor som gäller fastigheterna på gågatan som till exempel uthyrning.      

 • Affärsskolan

  Vårt syfte med affärsskolan är att deltagarna ska få en ökad affärsförståelse, kunskap och vad som driver lönsamhet och försäljning i deras verksamhet. Vi vill även nå en bra sammanhållning och kommunikation mellan aktörerna på gågatan och i Gällstad.

 • Vision för Ulricehamns Centrum

  Visionsgrupp för Ulricehamn Centrum består av representanter från Näringsliv Ulricehamn, Cityföreningen, kommunala tjänstemän, politiker, fastighetsägare, UEAB och lokala handlare. Gruppen träffas och tar fram idéer, för att sedan gemensamt förverkliga dem. Målet är att skapa ett levande centrum, nu och i framtiden.

  Visionen för Ulricehamns centrum är: Kärnan i det smarta småstadslivet – Nära Klokt Äkta.

Shopping i Ulricehamn

Året om finns det goda möjligheter till shopping med tradition och kvalité. Att handelstraditionerna i staden har anor sedan medeltiden gör det mer intressant då gamla kulturmiljöer blandas med dagens aktuella utbud.

Låt dig inspireras av ett varierat utbud av fräscha unika affärer och välkända butikskedjor. Genom vårt kunnande, service och trevliga bemötande ser vi till att du får det du söker.

En kvinna som tittar på kläder i en butik

Shopping i Gällstad

I Gällstad föddes det textila Sverige. Det var här man redan i början av förra seklet började sticka och sy plagg. Kläder som knallarna sedan packade på först cyklar – och senare i sina bilar, och åkte landet runt och sålde till alla och envar.

Nu är det tvärtom – shoppingsugna kommer till Gällstad – för de kan det där med textil.  Det sitter i deras gener näst intill. En sak de lärt sig är att sälja kvalitet. Det lönar sig alltid i längden.

En butik i Ulricehamn men jeans i förgrunden

Shopping i gårdsbutiker

I Ulricehamns kommun finns det rikligt med charmiga gårdsbutiker. I många av dem kan du handla mathantverk och inredning eller slå dig ned och ta en fika. Försäljning av lokala produkter och närproducerat.

Här har vi samlat våra gårdsbutiker och du kan även läsa mer om REKO-ring.

Bröd i hyllor

Se filmen om Shopping i Ulricehamn City

Välkommen kontakta mig!

Linda Fritzon - personal

Linda Fritzson

Handelsstrateg

Telefon: 0321-59 59 69
linda.fritzson@nuab.eu

Arbetar med och för utveckling av handeln i Ulricehamn. Ansvarar för samt arrangerar event och aktiviteter för Ulricehamns Cityförening.