Längdlandslaget startar upp säsongen 24/25 i Ulricehamn

Skidsäsongen 24/25 startas upp i Ulricehamn när Svenska Skidförbundets längdsektion träffas för säsongsupptakt i Ulricehamn. Förbundet samlar hela längdverksamheten och samtliga landslag för konferens och träning på världscuparenan Lassalyckan i Ulricehamn.

Även om skidsäsongen är i full gång planerar Svenska Skidförbundet redan inför nästa säsong. 2024/2025 startas upp i Ulricehamn med kickoff för verksamheten och säsongens första samling för A-landslaget, Team BAUHAUSs och Team Svenska Spel Juniorlandslaget på världscuparenan Lassalyckan.

  • Vi är väldigt glada att få välkomna Svenska Skidförbundet och landslagen inom längd till Ulricehamns och Lassalyckan för säsongens första upptakt. Vi vet att alla längtar efter att få köra nya världscuptävlingar i Ulricehamn och vi har ett gott samarbete med förbundet som väljer att kicka igång barmarkssäsongen på Lassalyckan, säger Jesper Fritzson, ordförande i Ulricehamn Ski Event AB, bolaget som står bakom World Cup Ulricehamn.

När förbundet samlar hela verksamheten kommer landslagen även att ha sina första träningstillfällen i terrängen på och omkring Lassalyckan sista veckan i maj. Detta är tredje året som förbundet samlar aktiva och stab för en gemensam upptakt.

  • Första året var vi i Falun och i fjol genomförde vi en gemensam Kickoff för hela organisationen i Södertälje som blev väldigt lyckad. Det är det tillfället på året där vi kittar ihop hela organisationen och ett mycket viktigt avstamp för arbetet inför säsongen. Omgivningarna i Ulricehamn med Lassalyckan som utgångspunkt ger oss utmärkta förutsättningar för ett bra arrangemang, menar Lars Öberg, Längdchef i Svenska Skidförbundet.

De tidigare världscuparrangemangen och terrängen runt Lassalyckan är grunden för intresset för Ulricehamn som arrangörsort. Dialog om läger har funnits under ett antal år och den nya multibanan är en sista pusselbit som gjort att allt nu fallit på plats när Lassalyckan nu blir värd för förbundets upptakt.

  • Multibanan är en viktig del för att göra den fina anläggningen ännu mer komplett för vår verksamhet och vi ser fram emot att få testa den och barmarksmöjligheterna i samband med kickoffen i Ulricehamn till våren, säger Anders Byström, Landslagschef i Svenska Skidförbundet.

De lyckade världscuparrangemangen 2017, 2019 och 2021 tillsammans med kommunens och näringslivets satsningar på anläggningen Lassalyckan har stärkt både föreningarnas verksamhet och besöksnäringen i Ulricehamn. Antalet evenemang på anläggningen har ökat och lägerverksamheten är omfattande för en rad olika idrotter och andra verksamheter. En verksamhet som det kommer satsas vidare på framöver.

  • Att världens bästa skidlandslag väljer att lägga sin upptaktsträff i Ulricehamn är en kvalitetsstämpel på kommunens anläggning och Ulricehamn som destination. Det räknar vi med kommer ge ett ännu större intresse framöver, säger Camilla Palm, vd på det kommunala bolaget Näringsliv Ulricehamn.

Upptaktsträffen i Ulricehamn kommer att genomföras sista veckan i maj 2024.

 

För mer information kontakta:

Jonas Peterson, Affärsutvecklare Ulricehamn Ski Event AB, 0733-828848

Jesper Fritzson, ordförande Ulricehamn Ski Event AB, 070-696 27 49

Lars Öberg, Längdchef Svenska Skidförbundet, 070-622 83 12

Anders Byström, Landslagschef Svenska Skidförbundet, 070-372 01 26

Camilla Palm, vd Näringsliv Ulricehamn AB, 076-643 59 62