Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ulricehamn Pride

2 september, 2023 - 9 september, 2023

Vybild över Ulricehamn med en massa prideflaggor

Var med och manifestera för alla människors lika rättigheter!
Den 2-9 september 2023 är det återigen dags för Ulricehamn Pride. En queer festival som har fokus på mänskliga rättigheter, hbtqi-frågor och normer.

Ulricehamn Pride

Ulricehamn Pride genomfördes för första gången i augusti 2019. I år är det dags igen! I september samlas vi åter för att brett lära oss mer om och lyfta mänskliga rättigheter i kommunen – med ett särskilt fokus på hbtqi-personers rättigheter och villkor. Från lördag till lördag kommer det att bjudas på samtal, filmvisning, workshops, utställningar, föreläsningar, manifestationer.

RFSL Sjuhärad

Ulricehamn Pride görs av en projektledargrupp bestående av medlemmar i RFSL Sjuhärad tillsammans med representanter från studieförbund och lokalt aktiva. Övriga samarbetsparter är skolor, bibliotek, kommun, föreningar och företag.

Mer om HBTQI

De heteronorma strukturerna finns överallt i samhället och det påverkar hbtqi-personer såväl i skola och på arbetsplatser som i föreningar och på fritiden. Vi vill belysa detta under hela Ulricehamn Pride men också i specifika programpunkter kring liv som levs och perspektiv som bärs av och med hbtqi-personer i Ulricehamns kommun. Vad är det som formar våra tankar och idéer? Hur föds fördomar och hur arbetar vi med dem? Hur hänger homofobi, transfobi och rasism ihop och vad har det med specifikt Ulricehamn att göra? Vad innebär det att vara hbtqi på en mindre ort eller på landsbygd? Vilka berättelser finns och syns? Vilka normer råder och hur påverkar det människors val av utbildning, yrke eller bostadsort?

Konst och kultur är en drivande del av hbtqi-rörelsen. Under Ulricehamn Pride sätter vi berättelserna i fokus genom utställningar, författarbesök och eget skapande. Vi vill sätta ett särskilt fokus på lokala berättelser.

Hbtqi är en förkortning för homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera och intersexpersoner.

Föreningar:
Organisera er till att utöva er aktivitet utomhus under prideflagg. Visa att ni står upp för alla människors lika värde genom att spela musik, göra en teaterövning, ha ett hantverkskafé, cykla, spring, åk rullskidor, ta ut båten, promenera, spela fotboll, volleyboll, handboll, basket… Arbetar ni med mänskliga rättigheter, inkludering och aktivt mot homo- och transfobi i er förening? Var med och visa det! Vill ni arbeta mer med frågorna? Använd pride som ett startskott! Vi finns här om ni vill boka en utbildning eller ett möte. Hör även av er om ni vill bolla idéer!

Företag:
Arbetar ni med hbtqi-frågor på ert företag/på din arbetsplats? Har ni gått utbildning och arbetar aktivt mot diskriminering? Bra! Ta ställning också utåt under Ulricehamn Pride genom att berätta vad ni gör och visa att ni stöttar kampen, året runt. Har ni inte aktivt arbetat med hbtqi-frågor hittills? Boka gärna en utbildning via stina@sjuharad.rfsl.se för att höja kunskaper och säkra att er arbetsplats arbetar för att alla ska kunna känna sig trygga och bra bemötta.

Detaljer

Start:
2 september, 2023
Slutar:
9 september, 2023

Arrangör

Ulricehamn Pride
Telefon
0702 - 30 36 53
E-post
stina@sjuharad.rfsl.se
Visa Arrangör-webbplats

Detaljer

Start:
2 september, 2023
Slutar:
9 september, 2023

Arrangör

Ulricehamn Pride
Telefon
0702 - 30 36 53
E-post
stina@sjuharad.rfsl.se
Visa Arrangör-webbplats