Laddar Evenemang

« All Events

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Samhällsbyggnadsfrukost – Mars

mars 8 @ 08:00 - 10:00

Välkommen till årets första samhällsbyggnadsträff den 8 mars på Hotell Lassalyckan. Näringsliv Ulricehamn tillsammans med Sektor Miljö och Samhällsbyggnad bjuder regelbundet in till möten för att informera och föra dialog om områden som hör till miljö och samhällsbyggnad i Ulricehamns kommun. Träffen riktar sig till dig som är aktiv inom byggbranschen, fastighet eller utveckling. Det kan exempelvis vara du som är projektledare, exploatör, entreprenör, fastighetsförsäljare eller är delaktig i byggprojekt på ett eller annat sätt.

Denna gång är temat översiktsplan Ulricehamn 2040.

Översiktsplanen är ett strategiskt och visionärt planinstrument som omfattar hela kommunen. Övergripande ska en översiktsplan redovisa hur mark- och vattenområden bör användas i framtiden och hur den byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras. En viktig funktion hos planen är att visa hur kommunen, kopplat till markanvändning, kan och vill utvecklas gällande bostäder och verksamheter. Översiktsplanen ska också visa hur kommunen tänker hantera nationellt viktiga frågor som riksintressen, allmänna intressen och miljökvalitetsnormer.

Översiktsplanen är inte juridiskt bindande, men däremot vägledande i bland annat detaljplanearbete och i handläggning av bygglovsärenden. Översiktsplanen Ulricehamn 2040 antogs av kommunfullmäktige 24 februari 2022 och vann laga kraft 24 mars 2022. Den ska däremot ses över varje mandatperiod.

Vi bjuder på kaffe/te och fralla.
Hotell Lassalyckan
8 mars 08:00-10:00

Anmäl dig här:

  När jag trycker på "Skicka" godkänner jag att mina personuppgifter sparas för kommunikation med och av Näringsliv Ulricehamn.

  Detaljer

  Datum:
  mars 8
  Tid:
  08:00 - 10:00

  Arrangörer

  Näringsliv Ulricehamn AB
  Ulricehamns Kommun

  Plats

  Hotell Lassalyckan
  Sanatoriebacken 10
  Ulricehamn, 523 32 Sverige

  Detaljer

  Datum:
  mars 8
  Tid:
  08:00 - 10:00

  Arrangörer

  Näringsliv Ulricehamn AB
  Ulricehamns Kommun

  Plats

  Hotell Lassalyckan
  Sanatoriebacken 10
  Ulricehamn, 523 32 Sverige