Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inspirationsföreläsning med Renata Chlumska

3 februari, 2021 @ 17:00 - 18:00

Photo: Oskar Kihlborg 2014

Välkomna att lyssna live till Renata Chlumska – Professionell äventyrare som besteg Mount Everest. Föreläsningen sker på Ulricehamns Turistbyrås Facebook-sida.

Arrangörer är Näringsliv Ulricehamn AB i samarbete med Sjuhärads Kommunalförbund.
Den 5 maj 1999 lyckades hon som första svenska nå toppen av världens högsta berg, Mount Everest, 8848 meter över havet. En sådan prestation innebär för de flesta höjdpunkten på en framgångsrik klätterkarriär men för Renata blev det snarare en språngbräda mot framtida projekt.
-Vare sig det gäller bergsklättring eller annan idrott, karriären eller fritiden och inte minst inom företagsvärlden så är verktygen för att uppnå målet snarlika, säger Renata. Vikten av motiverade medarbetare, kommunikation, öppenhet,att kunna hantera förändringar, möten med det oväntade och att ha magnetiska mål är bara några av komponenterna
till att kunna förverkliga sina idéer.

Renata var dock ingen novis när hon besteg Mount Everest utan hade redan hunnit med ett par fantastiska äventyr. Fyra år tidigare var hon baslägerchef för Göran Kropps expedition till berget samt ansvarig för filmteamet. Efter att ha tillbringat sju veckor i baslägret cyklade Renata hem från Nepal till Sverige, en strapatsrik resa som tog fyra månader att genomföra. Året därpå, 1997 arrangerade hon en svensk expedition till Himalaya och Tibet då hon lyckades bli första svenska kvinna att nå över den magiska 8000 meters-gränsen utan syrgas på berget Shishapangma.

Men bara för att expeditionen var över tog inte äventyret slut utan Renata körde därefter motorcykel hem från Indien. Med andra ord är utmaningar inget främmande för Renata.

Renata har något fantastiskt att berätta, i både ord och bild och föredraget är en äventyrsskildring där publiken får följa med på en otrolig resa, en resa ut i världen och in på livet. Och självklart har Renata nya spännande äventyr på gång – nästa utmaning är rymden!

Detaljer

Datum:
3 februari, 2021
Tid:
17:00 - 18:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/turistulricehamn

Detaljer

Datum:
3 februari, 2021
Tid:
17:00 - 18:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/turistulricehamn