Laddar Evenemang

« All Events

Föreläsning med Peter Rung

mars 9 @ 08:00 - 10:00

Man i blå skjorta

Copyright tillhör Ewa Stackelberg

Omtanke och civilkurage i både omklädningsrum och företag!

Näringsliv Ulricehamn och Företagarna Ulricehamn bjuder nu in allmänheten och näringslivet till en inspirerande föreläsningar som belyser vikten av att arbeta med omtanke, omsorg och hänsyn i vardagen, i skolan, i föreningslivet och på arbetsplatsen.

Föreläsare

Peter Rung har utbildat Svensk Elitfotboll i uppförandekod. Han har under två år projektlett ett våldsförebyggande och hälsofrämjande arbete i Södertälje med fokus på killar och män. Han har även suttit i styrelsen för UN Women i Sverige och varit verksam som ledamot i styrelsen Män för jämställdhet i Stockholm. Tillsammans med kriminologen och sambon Nina Rung har han startat den ideella organisationen Huskurage, ett initiativ med syfte att förhindra våld i nära relationer. De har även grundat Hotellkurage för att motverka våld och människohandel inom hotell och det prisade Byggkurage för en mer omtänksam byggbransch.

Omsorg och hänsyn

Peter vill skapa ett samhälle där omsorg och hänsyn präglar varje klassrum, omklädningsrum och arbetsplats. Det är hans övertygelse att den dagen det händer, kommer också omtanke och omsorg att prägla samhället. Det kräver både ledarskap och självledarskap. Framför allt så behöver vi alla träna upp vårt civilkurage för att finna det mod och den handlingskraft som får omtanke att bli den skillnad som behövs i ett rum där andras omdöme brister. 

Peter förmedlar kunskap, utmanar normer och ger er möjlighet att förändra och förbättra förebyggande och trygghetsskapande arbete. Det är Peters övertygelse att vi alla har möjlighet att bidra, ibland vi vet bara inte hur och alldeles för ofta hindras vi av tanken om att någon annan borde säga eller göra något, men inte jag.

Efter föreläsningen bjuder vi på kaffe/te och en fralla. Det här är en del i Ulricehamns kommuns temavecka Psykisk Hälsa och är ett samarrangemang mellan Näringsliv Ulricehamn och Företagarna Ulricehamn i samarbete med Erik Larsson Bygg.

Anmäl dig här: ( begränsat antal platser )

  När du klickat på ”Skicka” kan det ibland dröja cirka 30 sekunder innan det är klart. Du kan gå till andra websidor under tiden men stäng inte ned detta förrän det är klart och det står ”Tack för din anmälan!!

  Detaljer

  Datum:
  mars 9
  Tid:
  08:00 - 10:00

  Plats

  Folkets Hus
  Nygatan 24
  Ulricehamn,
  + Google Map
  Visa Plats-webbplats

  Detaljer

  Datum:
  mars 9
  Tid:
  08:00 - 10:00

  Plats

  Folkets Hus
  Nygatan 24
  Ulricehamn,
  + Google Map
  Visa Plats-webbplats