Laddar Evenemang

« All Events

Föreläsning – Från machokultur till omtanke

oktober 6 @ 08:00 - 10:00

Under Folkhälsoveckan i Ulricehamn bjuder Näringsliv Ulricehamn in till en spännande och aktuell föreläsning.

Sonja Larsson jobbar med HR & affärsutveckling på Erik Larsson Bygg. Hon startade upp ett arbetsmiljöarbete som både berört, gjort skillnad och även bidragit till flertalet utmärkelser inom jämställdhet och arbetsmiljö till både företaget och Sonja själv. Hon är också medgrundare med bland annat företagets vd Lars Larsson till Byggkurage – en metod att bedriva jämställdhetsarbete och motarbeta machokultur i byggbranschen!

Varför Byggkurage?
I byggbranschen finns en jargong och oskrivna regler som exkluderar snarare än inkluderar. När du börjar i branschen får du snabbt lära dig att komma in i jargongen, eller hamna utanför. Det slarvas också med säkerhet och minst en person i månaden dör av arbetsrelaterade olyckor.
Det är svårt att rekrytera annat än män till byggbranschen. Samtidigt som det sker stora pensionsavgångar ser man också att antalet nya byggnadsarbetare minskar – då i en bransch som behöver öka sin produktion för att hinna med i den takt samhället utvecklas. En förändring är nödvändig för branschens överlevnad.

Föreläsningen
Sonja Larsson kommer berätta om resan från att vara ett företag drivet av en stark machokultur till ett fokus på OMTANKE för att skapa mer inkluderande arbetsplatser.

– De flesta initiativ har en språngbräda och vår var när en av våra medarbetare valde att sluta hos oss på grund av vår jargong. Vi började se allt med andra glasögon och helt plötsligt förstod vi att vi behövde agera, även om det väcker motstånd. Jag kommer även att berätta om machokultur och nackdelarna med en exkluderande jargong och hur det påverkat oss som företag, säger Sonja.

Föreläsningens mål är att inspirera andra företag att våga göra skillnad, men också att inse att den här typen av arbete är ett måste!

Anmäl dig nu! Vi bjuder på frukost.
( När du tryckt på ”Skicka” kan du ibland uppleva att det tar lite tid innan det är skickat och klart. Men Håll ut! Det skickas! )

   

  Detaljer

  Datum:
  oktober 6
  Tid:
  08:00 - 10:00

  Arrangör

  Näringsliv Ulricehamn AB
  E-post:
  info@nuab.eu

  Plats

  Hotell Bogesund
  Sturegatan 7
  Ulricehamn,
  + Google Map

  Detaljer

  Datum:
  oktober 6
  Tid:
  08:00 - 10:00

  Arrangör

  Näringsliv Ulricehamn AB
  E-post:
  info@nuab.eu

  Plats

  Hotell Bogesund
  Sturegatan 7
  Ulricehamn,
  + Google Map