Laddar Evenemang

« All Events

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digital föreläsning om vandring och ledutveckling

8 oktober, 2021 @ 09:00 - 10:00

Under Folkhälsoveckan arrangerar vi på Näringsliv Ulricehamn en digital föreläsning på temat vandring och ledutveckling.

Med en ökad efterfrågan på upplevelser i naturen och fler som nyttjar utbudet är utveckling och underhåll en mycket aktuell fråga.
Olof Wängborg från Västkuststiftelsen och Erik Johnson Cykla & Vandra i Sjuhärad berättar om arbetet med ledutveckling i Västsverige och Sjuhärad. Hur blir vi konkurrenskraftiga och ett självklart val för den som vill ge sig ut i naturen och upptäcka nya spännande leder.

       

Olof Wängborg                      Erik Johnson tillsammans med entreprenörer i Ulricehamn

 

Det finns ett antal prioriterade leder i regionen där Västkuststiftelsen tillsammans med respektive kommun ska säkerställa kvalitén och upprätta en hållbar organisation. Det har skjutits till medel från regionen för det utvecklingsarbete som görs. Det pågår även ett arbete på en bredare front för att ta fram ett nationellt ramverk med en gemensam kvalitetsstandard för arbetet med ledutveckling.

I Sjuhärad arbetar Västkuststiftelsen i nuläget med Sjuhäradsleden, Ätradalsleden och Sjuhäradsrundan. I arbetet undersöks också vilka förutsättningar som finns kopplat till leden när det gäller service som boende, mat och sevärdheter. Västkuststiftelse arbetar med att lägga in information om de prioriterade lederna på webben som bland annat då turistorganisationerna kan använda sig av i sitt marknadsföringsarbete. Bra kartor och tydlig information om förutsättningarna är väldigt viktigt. Västkuststiftelsen har tagit huvudmannaskapet för satsningen på Ätradalsleden som en nationellt klassad cykelled. Arbetet med Ätradalsleden är nu inne i slutfasen. Leden sträcker sig från Falköping i norr till Falkenberg i söder där den dockar an till den redan nationella och väletablerade Kattegattleden.

Cykla & Vandra i Sjuhärad är ett projekt som finansieras av Borås, Ulricehamn, Svenljunga, Tranemo och Herrljunga kommun. Här samlas information om det utbud som finns när det gäller friluftsaktiviteter. På det sättet kan vi visa upp och marknadsföra ett bredare utbud som kan locka fler att besöka oss. I projektet arbetar vi också med produkt- och affärsutveckling och stöttar entreprenörerna  i deras utvecklingsarbete.

www.outdoorsjuharad.se

Vi bjuder på frukost!

Du kommer kunna hämta ett frukostpaket i centrum i Ulricehamn från klockan 08:00. Information om vart du exakt hämtar din frukost får du när du anmäler dig!

Anmäl dig här!

  Detaljer

  Datum:
  8 oktober, 2021
  Tid:
  09:00 - 10:00

  Arrangör

  Näringsliv Ulricehamn AB
  E-post:
  info@nuab.eu

  Detaljer

  Datum:
  8 oktober, 2021
  Tid:
  09:00 - 10:00

  Arrangör

  Näringsliv Ulricehamn AB
  E-post:
  info@nuab.eu