• Vy över Ulricehamn och Åsunden

Göteborgare som mellanlandade i Varberg och hittade hem i Ulricehamn

Att ta beslutet om att flytta till en ny kommun och en ny ort kan för många vara ett stort steg, men för Ronald och Lisbeth var det enkelt och självklart när Ulricehamn dök upp.  Det hela började med bussresan ”Gårdarna runt sjön” som Lisbeth åkte tillsammans med sin mamma en fin dag i september. Lisbeth blev såld på området och Ronald var inte sen att haka på när hon kom hem och var eld och lågor.

”Det var ju så vackert, helt sagolikt.”

Det tog inte många timmar efter att Lisbeth kom hem tills att de hade bestämt sig att åka till Ulricehamn. Med ett öppet sinne och en förväntning om att detta kanske skulle kunna bli deras nya boendeort, åkte de redan dagen därpå. Ronald hade tidigare bara varit i Ulricehamn en gång och spelat golf, så mycket mer visste han inte om området.

Första besöket som gjordes när de kom till Ulricehamn var att besöka Svensk Fastighetsförmedling, då de hade hört att det var nybyggnation på gång.  Med varmt välkomnande och en exceptionell service av både mäklare och byggföretag nappade de med en gång. Efter en rundtur vid området där bostäderna skulle byggas, började mäklaren att ta fram dokument och beskrivningar som Ronald och Lisbeth kunde ta med sig hem för att kunna bestämma sig. Ronald ville däremot inte hem och fundera, utan magkänslan fanns redan där.

”Nej nej, hit med avtalet, vi skriver på med en gång!”

Sagt och gjort åkte de hem med ett påskrivet avtal – Ulricehamn skulle bli deras nya hem. Ronald och Lisbeth hade ingen anknytning till platsen sen tidigare, men kände direkt att de kunde knyta an till området.

En bild på Ronald och Lisbeth

Ronald och Lisbeth – Göteborgare som flyttade till Ulricehamn.

Det bästa är människorna

Åren har sprungit iväg och Ronald och Lisbeth har kommit tillrätta i deras lägenhet. Med en lägenhet med vy över sjön Åsunden, gångavstånd till det mesta och trevliga grannar kan de inte annat än att känna att de har kommit hem.

”Det här är bingo, vi har hamnat så rätt, anser både Ronald och Lisbeth”

Det bästa och unika med Ulricehamn som de har upptäckt i efterhand är människorna och deras attityder. Det är på ett sätt som de aldrig tidigare har upplevt.

”De är fantastiska, säger Lisbeth”

Invånarna gör hela atmosfären, avsett om det är grannarna, butiks- och restaurangpersonal eller personer de bara möter när de är ute och går. Oavsett om man känner varandra eller inte, får man en känsla av att ”alla känner alla”. I Varberg upplevde Ronald och Lisbeth nämligen att man inte hälsar på varandra i lika stor utsträckning, där blev det mer anonymt. I Ulricehamn däremot upplever de att det är något helt annat. Här uppskattar de till att cirka 90% av personerna som de möter hälsar oavsett om de känner varandra eller inte. Invånarna är så öppna! Ronald och Lisbeth har inte varit vana vid det, men tycker att det är underbart. I och med detta har det inte varit några problem med att komma in i nya umgängen och bekantskaper. Allt ger ringar på vattnet, oavsett om det är i butikerna, på träningen eller i trapphuset. Det är aldrig några problem, alla är positiva och personliga.

En sommardag på Storgatan i Ulricehamn.

Ulricehamns Kallbadhus i dimma

Närheten till allt

Ulricehamn kan uppfattas som den lilla orten med storstadskänslan. Här finns närheten till allt! Lisbeth anser att du inte behöver din bil om du själv inte vill, allt är inom räckavstånd.

”Vi handlar i centrum, vi vill ju att handeln ska vara kvar. Det är viktigt och de har det vi behöver, säger Lisbeth.”

Oavsett Ulricehamns storlek, upplever både Ronald och Lisbeth att Ulricehamn är en kreativ kommun som håller rent och snyggt. Kommunen expanderar och utvecklingen fortsätter. Tillsammans med både invånare och kommun gör vi alla staden levande och personlig. Ulricehamn har närheten till allt, på både ett fysiskt och psykiskt sätt.

Bo i Ulricehamn

Välkommen till en plats med något för just dig, där naturen och stadslivet finns sida vid sida. Där du kan skapa det liv du drömmer om, vem du än är och vart du än vill i livet. Kom närmare staden med de stora möjligheterna. Kom närmare Ulricehamn.

Hus i Ulricehamn

Hitta fastighetsmäklare

Ulricehamns lokala fastighetsmäklare hjälper dig gärna att hitta din drömbostad. De kan området och vet var bostäderna finns. De kan hjälpa dig med vad du ska tänka på inför en visning, ge dig råd och värdefulla tips när det gäller köp av bostad.

Ulricehamns Kallbadhus

Upplev och upptäck Ulricehamn

Här finns utrymme för spännande aktiviteter, fantastiska sevärdheter och härliga stunder för avkoppling. Detta är en stad som lever och utvecklas året om. En levande landsbygd, ett rikt naturliv och en sjudande stadskärna.