• Bo i Ulricehamn - Par med hund vandrar på Komosse
  • Vy över Ulricehamn och Åsunden

Välkommen till en plats med något för just dig, där naturen och stadslivet finns sida vid sida. Där du kan skapa det liv du drömmer om, vem du än är och vart du än vill i livet. Kom närmare staden med de stora möjligheterna. Kom närmare Ulricehamn.

Välkommen till en plats med något för just dig, där naturen och stadslivet finns sida vid sida. Där du kan skapa det liv du drömmer om, vem du än är och vart du än vill i livet. Kom närmare staden med de stora möjligheterna. Kom närmare Ulricehamn.

Bo i Ulricehamn

– kombinera ett fantastiskt boende med goda arbetsmöjligheter!

Ulricehamn ligger i Västsveriges inland mellan Borås och Jönköping och är en del av det textila arvet i Boråsregionen. På en timma ifrån Göteborgsområdet kan du komma ut till sjöar och kuperad skog där kvalitetssäkrade skid-, cykel- och vandringsleder avlöser varandra.

Kombinera naturen med Ulricehamns charmiga stadskärna. Hitta din utsikt över sjöar och slätter och upplev Västsveriges och Sveriges sydligaste Vasaloppscenter. Låt historien om Gårdarna runt Sjön ta dig runt i naturen på cykel och kombinera ett stopp vid Gällstad.

Här kan du kombinera ett attraktivt boende med goda och växande arbetsmöjligheter.

Vill du bygga ditt eget drömboende med närhet till skidbacke och golfbana, hitta en sjönära lägenhet eller bo i radhus med bästa orienteringsläge?
Det kan du göra här i Ulricehamn.

Se filmen om att bo i Ulricehamn

Äger du ett hus i Ulricehamns kommun där ingen bor?

Ett tomt hus med ladugård i Ulricehamns kommun

Intresset för att bo och verka på landsbygden i Ulricehamn är stort, men det finns få fastigheter. Vi vill ge fler möjligheten att bosätta sig på landet i vår kommun! Vi vill väcka ditt intresse för uthyrning eller försäljning av bostaden.

Läs mer om projektet Tomma Hus

Träffa Karl Gustavsson som köpt ett ödehus

Drömmen om att hitta det där huset som man alltid har letat efter kan ta flera år. För Karl Gustavsson tog det ungefär 4–5 år innan huset på landet dök upp. Ett ödehus med stor potential, stort renoveringsbehov, inget avlopp och skogen som sin närmsta granne. Men det var inget som stoppade Karl.

Läs om Karls ödehus här! 

Göteborgare som flyttade till Ulricehamn

Att ta beslutet om att flytta till en ny kommun och en ny ort kan för många vara ett stort steg, men för Ronald och Lisbeth var det enkelt och självklart när Ulricehamn dök upp.

Läs mer om Ronald och Lisbeths flytt till Ulricehamn

11 skäl att älska Ulricehamn

Turism - familj som cyklar

Det finns hur många skäl som helst att älska Ulricehamn! Vi hade gärna nämnt flera, men bestämde oss för att plocka ut några godbitar. Vi hoppas att du gillar det och hittar massor av härliga tips i Ulricehamn!

Läs våra 11 skäl

Följ ”Bo i Ulricehamn” på Facebook

Länk till sidan

Följ ”Bo i Ulricehamn” på Instagram

Länk till sidan