• Turism - Skidåkare

Välkommen till en plats med något för just dig, där naturen och stadslivet finns sida vid sida. Där du kan skapa det liv du drömmer om, vem du än är och vart du än vill i livet. Kom närmare staden med de stora möjligheterna. Kom närmare Ulricehamn.

Välkommen till en plats med något för just dig, där naturen och stadslivet finns sida vid sida. Där du kan skapa det liv du drömmer om, vem du än är och vart du än vill i livet. Kom närmare staden med de stora möjligheterna. Kom närmare Ulricehamn.

Bo i Ulricehamn

Kombinera ett fantastiskt boende med goda arbetsmöjligheter!

Ulricehamn ligger i Västsveriges inland mellan Borås och Jönköping och är en del av det textila arvet i Boråsregionen. På en timma ifrån Göteborgsområdet kan du komma ut till sjöar och kuperad skog där kvalitetssäkrade skid-, cykel- och vandringsleder avlöser varandra. Kombinera naturen med Ulricehamns charmiga stadskärna. Hitta din utsikt över sjöar och slätter och upplev Västsveriges och Sveriges sydligaste Vasaloppscenter. Låt historien om Gårdarna runt Sjön ta dig runt i naturen på cykel och kombinera ett stopp vid Gällstad.

Här kan du kombinera ett attraktivt boende med goda och växande arbetsmöjligheter.

Vill du bygga ditt eget drömboende med närhet till skidbacke och golfbana, hitta en sjönära lägenhet eller bo i radhus med bästa orienteringsläge? Det kan du göra här i Ulricehamn.

Projekt Tomma Hus

Äger du ett hus i Ulricehamns kommun där ingen bor?

Intresset för att bo och verka på landsbygden i Ulricehamn är stort, men det finns få fastigheter. Vi vill ge fler möjligheten att bosätta sig på landet i vår kommun och vill väcka ditt intresse för uthyrning eller försäljning av bostaden.  Under 2022 har vi skickat ut en kort till de adresser och fastigheter i Ulricehamn där ingen är folkbokförd. Syftet är just att väcka en tanke om att det kan finnas intressenter för just din fastighet, även om den i nuläget inte är i bästa skick. Känner du att detta brev inte är aktuellt för dig eller att det kommit fel, kan du bortse från det.

Kontakta oss på Näringsliv Ulricehamn så berättar vi mer:

Nya bostadsområdet Bergsäter

Nu finns möjligheten att köpa en tomt och bygga ert drömboende i Ulricehamn! Välkomna till Bergsäter!

Högt upp i Ulricehamn nära det fantastiska friluftsområdet Lassalyckan har man nu skapat ett nytt område för bostäder. Bergsäter.

I den västra delen utav Bergsäter kommer husleverantören A-hus sälja och bygga 1-plan och 2-plansvillor med totalentreprenad. A-hus är en trygg och säker hustillverkare som har byggt hus i 70 år och ingår i den starka Deromegruppen, Sveriges största familjeägda träindustri. De tillverkar sina hus i Anneberg, cirka 1 timme 15 minuter från Ulricehamn, och de bygger alla sina villor i trä som de hämtar från egna och andra närliggande skogar. Företaget har kontroll på kvaliteten i alla led – från skog till färdigt hus.

Läs mera om Bergsäter och A-hus här!

Ulricehamn – Sverige bästa stad att bo i?

Vilken är bästa staden att bo i med barn? Förmodligen Ulricehamn. Det säger Cecilia Folkesson som flyttade hit för tre år sedan med man och barn. Läs mer om varför familjen älskar Ulricehamn.

Kvinna med son står på en brygga

Se filmen om att bo i Ulricehamn

Inspireras till ett liv i småstaden där du har nära till mesta. Där stadslivet och landsbygden finns sida vid sida.

Nya bostäder och bostadsområden i Ulricehamn

Här är ett urval av nya bostäder eller platser som är under projektering och som kommer att bli bostadsområden.

Träffa Karl Gustavsson som köpt ett ödehus

Drömmen om att hitta det där huset som man alltid har letat efter kan ta flera år. För Karl Gustavsson tog det ungefär 4–5 år innan huset på landet dök upp. Ett ödehus med stor potential, stort renoveringsbehov, inget avlopp och skogen som sin närmsta granne. Men det var inget som stoppade Karl.

Läs om Karls ödehus här! 

Göteborgare som flyttade till Ulricehamn

Att ta beslutet om att flytta till en ny kommun och en ny ort kan för många vara ett stort steg, men för Ronald och Lisbeth var det enkelt och självklart när Ulricehamn dök upp.

Läs mer om Ronald och Lisbeths flytt till Ulricehamn

11 skäl att älska Ulricehamn

Turism - familj som cyklar

Det finns hur många skäl som helst att älska Ulricehamn! Vi hade gärna nämnt flera, men bestämde oss för att plocka ut några godbitar. Vi hoppas att du gillar det och hittar massor av härliga tips i Ulricehamn!

Läs våra 11 skäl

”Bo i Ulricehamn” finns Facebook

Länk till sidan

Följ ”Bo i Ulricehamn” på Instagram

Länk till sidan

Kontakt oss gärna:

Klas Persson - personal

Klas Persson

Kommunikatör

Telefon: 0321-59 59 82
klas.persson@nuab.eu

Ansvarar för bolagets digitala kommunikation via hemsidor och sociala medier.

Patrik, landsbygdsutvecklare

Patrik Andersson

Näringslivs- & Landsbygdsutvecklare
Projektsamordnare

Telefon: 0321-59 59 67
patrik.andersson@nuab.eu

Arbetar med näringslivs- & landsbygdsutveckling och är kontaktperson mot Landsbygdsalliansen och övriga utvecklingsgrupper i Ulricehamns Kommun.