BC Heating AB har köpt tomt på Rönnåsen

Erik Öhlund har genom sitt bolag BC Heating AB köpt en 10000 kvm stor tomt på industriområdet Rönnåsen i Ulricehamn där han ska låta bygga en 1500 kvm stor byggnad för att producera biokol. Tomten ligger mellan nybyggda Logistikpartner och Rönnåsgatan. Köpet skrevs på i mitten av mars och handpenningen är betald.

– Det blir en biokolsfabrik. Biokol är miljövänligt gödsel för allt ifrån krukväxter till jordbruk. Det intressanta med biokol är att det är en klimatinvestering med negativt klimatavtryck då biokol binder koldioxid. Det innebär också att man minskar användandet av konstgödsel. Även vattenåtgången i jordbruket minskar då biokol binder fukt och näringsämnen som är viktiga för jord och växtlighet, säger Erik Öhlund.

Byggnaden på Rönnåsen i Ulricehamn blir en av två stycken då det även blir en filial i Herrljunga. Bygget planeras att starta efter sommaren om det flyter på som planerat.

Vi är glada att BC Heating AB valt att köpa en tomt på Rönnåsen och etablera sig i Ulricehamn och hälsar dom varmt välkommen.

 

Stora industrier på industriområde