Allt fler väljer Ulricehamn vid läger, matcher och träningslandskamper

Det finska U21 landslaget i fotboll laddade nyligen upp i Ulricehamn och på Lassalyckan inför sin träningslandskamp mot det svenska U21 landslaget på Borås Arena. Under december kommer lag från Norge, Lettland och Tyskland att spela träningslandskamper i ishallen och under våren kommer det att spelas en fyrnationsturnering med hockeyspelare från Sverige, Finland, Tjeckien och Schweiz.

Det är fantastiskt roligt att valet faller på Ulricehamn när föreningar och förbund ska ge sig iväg ut på träningsläger eller genomföra andra typer av arrangemang. Här finns engagerade föreningsmänniskor, ett näringsliv som ser värdet i att ta väl hand om spelare och ledare, och en kommunal organisation som ser till att vi har en anläggning i världsklass. Arenan är fantastisk med en hotellanläggning på gångavstånd från planer och hallar och där tillgång till gym och andra faciliteter finns i direkt anslutning. Att vi har en sådan kapacitet är värdefullt.

Vi på NUAB tillsammans med Fritidsenheten för dialog med Svenska Fotbollsförbundet gällande ungdomslandskamper och läger. Representanter från förbundet har varit på plats och såg absolut en potential i att vi skulle kunna arrangera den typen av arrangemang. Att tillsammans med aktörer från både näringsliv och föreningsliv få rodda i såna här arrangemang tror vi är viktigt. Att det skapar fler affärsmöjligheter och en öka kännedom om Ulricehamn och det utbud vi erbjuder. Tillsammans tar vi oss an nya uppgifter och utvecklar vårt värdskap.